Součást krmné dávky pro podporu trávení aregeneraci jater s hepatoprotektivním účinkem. Při jarních a podzimních kůrách pro detoxikaci organismu.
Ostropestřec mariánský plod obsahuje látky, které se podílejí na ochraně jaterní tkáně. Hlavní složkou ostropestřce mariánského jsou silybin,silydianinasilychristin, souhrně označované jako silymarin komplex - flavonolignany.
Flavonolignany jsou čistě přírodním hepatoprotektivem, podporující regeneraci poškozených jaterních buněk. Jako jedny z mála látek mají vliv na jaterní buňky ve smyslu snížení rizika jejich poškození toxickými látkami, které se do organismu dostávají z vnějšího prostředí nebo vznikají v organismu jako produkty degradace jiných látek.
bílkoviny
tokoferoly
aminy: tyramin, histamin
20 - 30 % mastného oleje
flavonoidy: taxifolin, kvercetin
dimérní koniferylalkohol 0,04 %
flavonolignany: silybin, silydionin a silikristin
steroly: až 0,6 % betasitosterol, stigmasterol, kampesterol
Tyto webové stránky ukládají v souladu se zákony na vaše zařízení soubory, obecně nazývané cookies. Odsouhlaste prosím nastavení cookies souborů pro použití webu. Tento web využívá cookiesNesouhlasímSouhlasím